Blog Layout


Aurinko jaksaa vielä lämmittää, vaikka päivät lyhenevät. Sadonkorjuukausi on ovella. Ravintola Teinin kainalossa, Juseliuksentalon kellarissa majaansa pitävä Gastropub Löytö kasvattaa olutvalikoimaansa talon omalla Löytö American Lagerilla. Uusi tulokas oluthanojen rivistöön on aromaattisesti amerikkalaisilla lajikkeilla humaloitu pehmeän maltainen lager.

Elokuun tapahtumia ja loppukesän lempeitä iltoja haluttiin juhlistaa rajoitetulla erällä talon omaa olutta. Niinpä Löydön henkilökunta ideoi oluen yhdessä Mallaskosken panimon kanssa. Tarkoituksena oli saada virkistävä ja maukas olut, joka sopii gastropubin leppoisaan henkeen ja samalla maistuu Löydön konstailemattoman pubiruoan kanssa. Lopputuloksena syntyi erä American Lageria, joka on mainio kaveri puuhiiligrillissä paistetulle burgerille.

Mutta entä ne tapahtumat? Löytö oli mukana Vanhalla Suurtorilla järjestetyillä Vegånia-vegaaniruokafestivaaleilla. Festarit sujuivat loistavassa hengessä ja väkeä riitti. Hyvää ruokaa, musiikkia ja iloisia ihmisiä. Löydön Vegeburgerit katosivat lautasilta, ja Teinin vegaaninen kampanjamenu herätti kiinnostusta. Kiitos ja kumarrus!

Elokuussa Vanhalle Suurtorille kokoonnutaan myös maistelemaan erikoisoluita Pienet panimot, suuret oluet -tapahtuman merkeissä (17.–19.8.). Myös olutfestarit järjestetään aivan Löydön naapurissa Vanhalla Suurtorilla. Tämä onkin Löytö-lagerille todellinen näytönpaikka! Tuore oluterä odottaa mahdollisimman monen olutsiepon ja -asiantuntijan mielipidettä.

Taiteiden yönäkään Löytö ja Teini eivät lepää. Terassin estradille kapuaa kirjava kattaus erilaisia tanssiesiintyjiä. Listalla on kaikkea bollywood-kimalluksesta rytmikkääseen flamencoon ja salsaan. Show alkaa torstaina 17.8. klo 20. Silloin kannattaa olla paikalla.

Loppukesä tarjoaa lukuisia lumoavia iltoja. Poikkea tuopille!
Löytö American Lager
27 Nov, 2020
Vaikka Teinin historia ravintolana on pitkä, yksi alueen mittavimpia, on soihtu siirtynyt hyppysiimme vasta muutama vuosi sitten. Toki ravintolan ensimmäisinä vuosina valmistaudutaan ottamaan monta haastetta vastaan, mutta yksi niistä ei ollut globaali pandemia. Meillä, kuten monella muullakin ravintolalla, oli vielä tammikuussa suuria odotuksia vuodelle 2020. Kevättalven edetessä epidemiauutiset nousivat aalloksi, ja kasvutavoitteet muuttuivat selviytymiskamppailuksi. Ensin oli hiljaista… Teini on aina ollut monelle yritykselle luottopaikka kokoontumisille ja pitkille illallisille. Firmojen kiristäessä vyötään se näkyi tietysti myös meidän varauskirjassamme. Oli hiljaista. Hyvin hiljaista. Se on ravintolatyöntekijän korvissa äänistä hirvein. Mutta sitten alkoi tapahtua. Aloimme pyörittää klassikkoannosten tilauspalvelua Lentävää lautasta. Kävi ilmi, että keittiömme tuttuja makuja oli kaivattu kotien illallispöydissä. Pian huomasimme myös, että yritysillallisten tyhjät paikat alkoivat täyttyä perheistä ja pariskunnista. Yhtäkkiä pöydissämme oli uusia kantiksia. Myös raakakypsytetyt pihvimme löydettiin. Raakakypsytyskaapin ovi käy ”Lopulta jouduimme myymään ei oota, koska kypsytys kestää 28 päivää, emmekä ehtineet vastata kasvaneeseen kysyntään”, keittiöpäällikkö Petri Tauriainen pyörittelee päätään tyytyväinen hymynkare suupielessään. Nyt dry aged -herkkuja on taas runsaasti tarjolla. Pikkujoulukaudesta on tulossa tänä vuonna erilainen, mutta Juseliuksentalon sopukkainen arkkitehtuuri kabinetteineen on osoittautunut vahvuudeksemme. Täältä on helppo löytää rauhallinen, ilmava nurkkaus jokaiselle illallisseurueelle. Turvaväleistä pystytään huolehtimaan mainiosti. Turvallista joulunodotusta Petri muistuttaa, että vaikka pöytiä on turvallisuussyistä vähemmän käytössä, on pikkujoulukaudelle vielä muutamia vapaita iltoja jäljellä. Vielä ennättää varaamaan pöydän ja nauttimaan joulunodotuksesta periturkulaiseen tapaan. Juseliuksentalon 1800-luvun puolella valmistuneet muurit ovat nähneet paljon. Ehkäpä niistä huokuu rauhoittavaa viisautta, että nyt tapetilla olevat hankaluudet menevät ohi, niin kuin monet muutkin kiusat niitä ennen. Petri kiittää koko tiimiä, joka on joustanut ja jaksanut tehdä hyvää työtä todella vaikeina aikoina. Yhdessä haluamme kiittää kaikkia asiakkaillemme, uusia ja vanhoja. Teitä varten tätä tehdään!
08 Feb, 2018
Elettiin tammikuuta 2017. Ravintoloitsija Viljo Ravantin sähköpostiin kolahti viesti Aamusetin tutkivalta journalistilta Teemu Peltolalta. ”Mitä aiotaan Uudenmaankatu 1 suhteen?” Kiireisen ja harvasanaisen vastauksen jälkeen asia unohtui – kunnes viikkoa myöhemmin Viljo avasi päivän lehden. Taloussivuilla komeili otsikko ”Teinin tiloissa avataan uusi ravintola huhtikuussa”. Jaaha. Kyllä se ravintola nyt oli ihan oikeastikin avattava. Olihan nimetkin jo papereissa. Haave ja visio oli jo mielessä, mutta vielä olisi muutama detalji mietittävänä. Kuten vaikkapa se, että kuka ravintolassa kokkaisi, kuka tarjoilisi. Historiallisen Juseliuksentalon tilat tarvitsisivat kattavan pintaremontin, Museokeskuksen siunauksella kuinkas muutenkaan. Kaikki – siis kaikki – kalusteet olisi hankittava. Ja niin keittiö – se pitäisi rakentaa käytännössä nollasta. Oli aika niin sanotusti kääriä hihat.
Share by: